پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم برای دعوت به توحید و اسلام از مکه به مدینه هجرت کردند ...
پس از استقرارشان در مدینه ی منوره با کفار جنگ هایی داشتند، از جمله آن جنگ ها جنگ خیبر بود.
چون خیبر به دست یکه تاز میدان شجاعت و دلاوری، حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام فتح شد و پیروزی از آن مسلمانان گردید، و خبر آن به مردم فدک رسید، ترس در دلشان افتاده و از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم درخواست نمودند که فدک و متعلقاتش را به نصف، با آنان مصالحه فرماید و آن حضرت هم از آنان پذیرفت.
و اما فدک...
چون جنگ و پیکاری در آن نشد و مردمش آن را با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مصالحه نمودند به حکم آیه شریفه «و ما افاء الله علی رسوله منهم فما اوجفتم علیه من خیل و لا رکاب...» سوره حشر آیه 6
فدک خاص و خالص برای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم شد و هیچ یک از مسلمانان در آن حق و سهمی نداشتند.
واگذاری فدک به فاطمه علیها السلام
هنگامی که آیه ی شریفه ی «و آت ذالقربی حقه» اسراء آیه 26. یعنی به خویشاوندت حقش را عطا کن، نازل شد. پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم بنا به دستور قرآن و امر خداوند متعال فدک را به پاره ی تنش فاطمه سلام الله علیها هبه و عطا فرمود، پس فاطمه زهرا سلام الله علیها فدک را مالک شد، و آن را به تصرف داشتند و حاصل و عائدش را در معیشت خود و فرزندانش مصرف می نمود و بخش اعظم از آن را در راه خدا انفاق می کرد.
بعد از ماجرای سقیفه و پس از آنکه ابوبکر بر اریکه قدرت تکیه زد و خود را خلیفه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم خواند بی درنگ و بی حساب دست روی همه اموال و املاک و ما ترک پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم گذاشته و همه را به تصرف خود در آورد، حتی فدک را که به حکم آیه قرآن ملک حضرت زهرا سلام الله علیها شده بود را گرفت و از تصرف آن بانوی اسلام خارج نمود.
چون ابوبکر بدون هیچ گونه دلیلی اموال و املاک و ماترک رسول خدا را متصرف شد. حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها که یگانه وارث نسبی آن حضرت بود، ارث پدری خود را از او مطالبه نمود!
ابوبکر در پاسخ آن بانوی اسلام گفت: پدرت میراثی نگذاشته و چیزی ندارد، زیرا من از ایشان شنیدم که می فرمود: «نحن معاشر الانبیاء لا نورث و ما ترکناه صدقه»
یعنی ما گروه پیامبران ارثی از خود نمی گذاریم و آن چه از ما باقی بماند صدقه است. ابوبکر با این حدیثی که به جز خودش هیچ کس مدعی شنیدنش از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نشد، آیات و روایات ارث را نادیده و ناشنیده گرفته و همه ماترک رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم را متصرف شد و حتی فدک را هم که ملک حضرت زهرا سلام الله علیها بود از او گرفته و به تصرف خود در آورد.
ارث فاطمه سلام الله علیها و استدلالات ایشان به قرآن
فدک ارث نبود، هدیه و بخشش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بر فاطمه زهرا سلام الله علیها در زمان حیات آن بزرگوار بود.
لکن آن را غصب کردند و نام ارث بر آن گذاردند و سپس با روایتی مجهول و مجعول گفتند: که انبیاء الهی ارث نمی گذارند، بر هیمن اساس حضرت صدیقه زهرا سلام الله علیها جهت احقاق حق و ابطال باطل، با تکیه بر آیات قرآن در یک مباحثه علمی ثابت نمودند که اگر چه فدک ارث باشد حق ایشان است و پیامبران دارای ارث و میراث هستند، ایشان این گونه فرمودند:
شما خیال می کنید که ما هیچ گونه ارثی از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نداریم، آیا از احکام جاهلیت پیروی می کنید؟
آیا آن ها حکم جاهلیت را می خواهند؟ و چه کسی برای افراد با ایمان بهتر از خدا حکم می کند؟! مائده آیه 50
آیا نمی فهمید، آیا تردید دارید که من دختر پیغمبر هستم؟ یا این که چون آفتاب روشن است که من دختر پیامبرم، ای مسلمانان! آبا رواست که من ازارث خود محروم گردم؟
«لقد جئت شیئا فریا»؛ کار بسیار عجیب و بدی انجام دادی؟ مریم آیه 27
آیا عمدآ کتاب خدا را ترک کرده و احکام آسمانی را پشت سرانداختید؟ آن جا که خداوند می فرماید:
«و ورث سلیمان داود»؛ و سلمیان از داود ارث برد. نحل آیه 16
و در داستان حضرت یحیی بن زکریا، از قول زکریا می فرماید:
خدایا به قدرتت، جانشینی به من ببخش که وارث من و ال یعقوب باشد. مریم آیه 65
و نیز می فرماید:
و خویشاوندان نسبت به یکدیگر و از دیگران در احکامی که خدا مقرر داشته سزاوارترند. انفال 75
و می فرماید: خداوند به شما درباره فرزندانتان سفارش می کند که از میراث برای پسر به اندازه سهم دو دختر است. نساء آیه 12
و می فرماید: اگر ثروتی از خود به جای گذاشت وصیت به پدر و مادر و نزدیکان به طور شایسته کند، این حقی است بر پرهیزکاران. بقره 180
شما گمان می برید که برای من حق و نصیبی از ارث پدر نیست و نباید از پدرم ارث ببرم و قرابتی بین ما وجود ندارد. آیا خداوند، در این آیات شریفه همه مردم را به طور عموم در نظر نگرفته است و همه طبقات مشمول این آیات نیستند؟ و پدرم از عمومیت این آیات خارج است؟ آیا من و پدرم از افراد یک ملت و آیین نیستم؟ آیا شما در تشخیص عموم و خصوص و دلالت آیات قرآن، از پدرم و پسر عمویم آگاهترید؟!
امروز چنین کنید ولی فردای قیامت، خدای بزرگ بین ما و شما داوری می کند، در آن روز پیشوا پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است.
سند فدک را آتش زدند!
محو نمودن آثار و شواهد حقانیت ادعاهای فاطمه زهرا سلام الله علیها در مورد مالکیت فدک و آتش زدن آن، همچون مانع شدن از نگارش حکم خوانی ولایت امیرالمؤمنین سلام الله علیها یکی از بدترین و زشت ترین حیله ها و اعمال منافقین صدر اسلام بود. همان کس که در آخرین لحظات رحلت نبی اعظم صلی الله علیه و آله و سلم، مانع از کتابت حضرت شد و نگذاشت حضرت دستور خدا را مکتوب و مستند سازند، همان کس، سند فدک را در کوچه های مدینه از فاطمه زهرا سلام الله علیها ربود و نابود کرد تا سند و مدرکی در دست فاطمه زهرا سلام الله علیها از نظر قانونی نباشد.
ایشان فرمودند:
امتی که عهد و پیمان خدا و پیامبرش را در ولایت و رهبری شکستند و نادیده گرفتند حق ندارند بر پیکر من نماز بگذارند. آن ها که نسبت به حق ما ظلم روا داشتند و ارث مرا غاصبانه تصرف کردند و سند مالکیت فدک را از دست من ربودند و به آتش کشیدند.آن ها که گواهان و شاهدان مرا تکذیب نمودند، سوگند به خدا که گواهان من حضرت جبرئیل و میکائیل و امیرالمؤمنین علی علیه السلام و ام ایمن بودند.(بر گرفته از سایت)www.hejab-shia.com